gingi takaritas  
Bemutatkozás Foglakozások és szolgáltatások Vélemények, sajtó Kapcsolat-elérhetőségek Galéria
VÉLEMÉNYEK - SAJTÓ

Mozgásfejlesztő Nyári tábor (a Veszprém Televízió felvételei)

 

 

----------------------:::::::::::::::-----------------------


Mozgással a tanulásért
(Vehír.hu - Helyi hírek Tiger Szabolcs 2010. 08. 18. 05:00 )

Czabuláné Nagy Andrea szerint ezzel módszerrel amelynek hatására jobb iskolai eredményt érhetnek el a gyerekek.
A Varázsszőnyeg fejlesztőközpont szeptember 13-án nyitja meg kapuit. - A központ a mozgásfejlesztést, az iskola előkészítést és a tanulási problémák megelőzését és oldását tartja fő feladatának - mondta el Czabuláné Nagy Andrea, a kezdeményezés ötletgazdája.


Czabuláné Nagy Andrea Czabuláné Nagy Andrea

- Tizennyolc éve foglakozom kisgyermekek úszásoktatásával. Az idő előre haladtával egyre több olyan gyermek került hozzám, akinek problémát okozott, vagy nehezebben ment az úszás megtanulása. Az iskoláskorú gyermekeknél ezek a nehézségek tanulási vagy magatartásbeli problémákban is jelentkeztek. Kutatások eredményei már több mint 50 éve bizonyítják, hogy a mozgás fejlettsége szoros összefüggésben van az idegrendszer szervezettségével, amelynek megfelelő működése elengedhetetlen a kisgyermek kiegyensúlyozott "létéhez". Ám ha fejlesztjük a gyermek mozgását, jobb eredményeket ér el az iskolában. A fejlesztőközpontban mozgással egybekötve idegen nyelvet is tanulhatnak a gyerekek, és a fejlődésükhöz kiváló pedagógusok, gyógypedagógusok,mozgásfejlesztők és gyógytornászok is a rendelkezésükre állnak. Az információt a lehetőségekről nem lehet elég időben kezdeni, ezért, kismama tornára is várjuk az érdeklődőket.
A sajtótájékoztató vendége volt dr. Király Tibor, a Nyugat-magyarországi Egyetem győri karának testnevelési tanszékvezetője, aki a kezdetek óta támogatta az ötletet.
- A testnevelő elmondta, a magyar családi tradíciókban nincs benne a gyermek mozgási szabadsága, hisz nálunk az sokkal fontosabb, hogy tiszta maradjon a ruhája. Pedig a személyiséeg egyik alapvető része a mozgás. A fejlesztőközpontban kialakított mozgásterápiák nagyon fontosak és megreformálhatják a testnevelés oktatást.


Dr. Király TiborCzabuláné Nagy Andrea

Ugyancsak meghívott vendgéként kapott szót Szalai Tamás is, a Simonyi iskola nemrég Pro Meritis díjjal kitüntetett testnevelője. Elmondta, a testnevelésben és a többi iskolai tantárgy tanulásában egyaránt nagyon fontos a fül használata. Némely foglalkozás során alkalmazott taps- vagy fütt-jelzések olyan ritmusérzéket adnak a gyermeknek, amit az élet más területén is hasznosíthat.
Elhúzódó elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen Porga Gyula polgármesterjelölt, aki fővédnöki szerepet vállalt a kezdeményezésben, illetve Mocsai Lajos edző és Iváncsik Gergő kézilabdajátékos.
- Mindkét sportember és az alpolgármester úr is teljes mellszélességgel támogatja a központot - mondta el Czabuláné Nagy Andrea, majd újságíró kérdésre válaszolt:
- A kismama tornán túl baba-mama torna, gyógypedagógiai és logopédiai diagnosztika, iskolai előkészítés, mozgásterápia Delacato-módszerrel, zenepedagógia Kokas-módszerrel és gyógytorna szolgáltatások indulnak. A gyermekekkel kiscsoportokban vagy egyénileg foglalkozunk, elsősorban óvodásokat és kisiskolásokat várunk.
- Folyamatosan keressük a szponzorokat, illetve van egy beadott uniós pályázatunk is a VEDAC-al közösen. Egyelőre azonban szükség van szülői fedezetre is.

Forrás: (vehir.hu)

----------------------:::::::::::::::-----------------------

Repül a varázsszőnyeg
2010. 10. 16. Németh Attila
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt segítséget nyújt a szeptemberben nyílt Varázsszőnyeg Fejlesztőközpont, ahol a rendszeres testmozgás mellett számos problémára találnak megoldást a központban dolgozó szakemberek. A munkát megkönnyítő eszközök világában a testmozgás nélkülözhetetlen.
- Ahhoz, hogy megtanuljunk írni, olvasni, számolni, már olyan magasrendű, összehangolt agyi és testi működés kell, amire építhetünk. Sajnos ez nagyon sok iskoláskorú kisgyermeknél nem működik megfelelően, de fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben van segítség - magyarázta Czabuláné Nagy Andrea, a Varázsszőnyeg vezetője.
- A gyerekek a mozgásfejlesztésen keresztül kiegyensúlyozottabbak lesznek, javulnak az iskolai eredményeik, és megelőzhető a tanulási problémák kialakulása is. Fel kell hívni a szülők figyelmét arra, hogy ők is tegyenek meg mindent a gyermekük mozgásfejlesztése érdekében - érvelt a szakember, és hangsúlyozta, hogy mozgás, a fizikai aktivitás az élet velejárója.

játszóház


- Amíg a szülő hétvégén bevásárol, beadhatja gyermekét a fejlesztő játszóházba. Az elhízott gyerekeknek gyógytornász tart foglalkozásokat, és diatetikus ad tanácsokat. Segítünk a lúdtalpas kisgyerekeknek, baba-mama tornákat tartunk és tartásjavító tornán vehetnek részt a gyermekek és felnőttek egyaránt, sőt, még idegen nyelvet is lehet nálunk tanulni.
A foglalkozások gyakorlott szakemberek vezetésével zajlanak (pszichológus, gyógypedagógus, logopédus, gyógytornász, mozgásfejlesztő). A fejlesztőközpontban nemcsak gyerekek, hanem felnőttek számára is tartanak kondicionáló és karbantartó foglalkozásokat. Népszerű az alakformáló aerobik és a fitness-balett, ami elsősorban a hölgyeknek szól, de az Iron-box, a gerinctorna és a személyiségfejlesztő tréningek a férfiak számára is nyitottak.

iron-box


- Az Iron-boxot azoknak ajánljuk, akik a zsírégetés mellett a stresszes életben felgyülemlő feszültséget szeretnék levezetni. Az AVIVA torna a nők hormonális problémáira nyújt megoldást, az inkontinencián és a meddőségen is segít. Pszichológus is bekapcsolódott a munkánkba, a személyiségfejlesztő tréningek segítenek megismerni önmagunkat, fejlődni, megújulni leszünk képesek. Középiskolásoknak, egyetemistáknak és dolgozó felnőtteknek is segítünk az egészséges életmód eléréséhez vagy megtartásához.

 

 

 

HIRDETÉSEK
afeny
NAPTÁR
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bemutatkozás Foglalkozások és szolgáltatások Vélemények, sajtó Kapcsolat Főoldal

Copyright - 2010 Varázsszőnyeg Fejlesztőközpont - Veszprém