gingi takaritas  
Bemutatkozás Foglakozások és szolgáltatások Vélemények, sajtó Kapcsolat-elérhetőségek Galéria


VÉLEMÉNYEK - SAJÓ

Mozgásfejlesztő Nyári tábor (a Veszprém Televízió felvételei)

 

 


Mozgással a tanulásért
(Vehír.hu - Helyi hírek Tiger Szabolcs 2010. 08. 18. 05:00 )

Czabuláné Nagy Andrea szerint ezzel módszerrel amelynek hatására jobb iskolai eredményt érhetnek el a gyerekek.
A Varázsszőnyeg fejlesztőközpont szeptember 13-án nyitja meg kapuit. - A központ a mozgásfejlesztést, az iskola előkészítést és a tanulási problémák megelőzését és oldását tartja fő feladatának - mondta el Czabuláné Nagy Andrea, a kezdeményezés ötletgazdája.


Czabuláné Nagy Andrea Czabuláné Nagy Andrea

- Tizennyolc éve foglakozom kisgyermekek úszásoktatásával. Az idő előre haladtával egyre több olyan gyermek került hozzám, akinek problémát okozott, vagy nehezebben ment az úszás megtanulása. Az iskoláskorú gyermekeknél ezek a nehézségek tanulási vagy magatartásbeli problémákban is jelentkeztek. Kutatások eredményei már több mint 50 éve bizonyítják, hogy a mozgás fejlettsége szoros összefüggésben van az idegrendszer szervezettségével, amelynek megfelelő működése elengedhetetlen a kisgyermek kiegyensúlyozott "létéhez". Ám ha fejlesztjük a gyermek mozgását, jobb eredményeket ér el az iskolában. A fejlesztőközpontban mozgással egybekötve idegen nyelvet is tanulhatnak a gyerekek, és a fejlődésükhöz kiváló pedagógusok, gyógypedagógusok,mozgásfejlesztők és gyógytornászok is a rendelkezésükre állnak. Az információt a lehetőségekről nem lehet elég időben kezdeni, ezért, kismama tornára is várjuk az érdeklődőket.
A sajtótájékoztató vendége volt dr. Király Tibor, a Nyugat-magyarországi Egyetem győri karának testnevelési tanszékvezetője, aki a kezdetek óta támogatta az ötletet.
- A testnevelő elmondta, a magyar családi tradíciókban nincs benne a gyermek mozgási szabadsága, hisz nálunk az sokkal fontosabb, hogy tiszta maradjon a ruhája. Pedig a személyiséeg egyik alapvető része a mozgás. A fejlesztőközpontban kialakított mozgásterápiák nagyon fontosak és megreformálhatják a testnevelés oktatást.


Dr. Király TiborCzabuláné Nagy Andrea

Ugyancsak meghívott vendgéként kapott szót Szalai Tamás is, a Simonyi iskola nemrég Pro Meritis díjjal kitüntetett testnevelője. Elmondta, a testnevelésben és a többi iskolai tantárgy tanulásában egyaránt nagyon fontos a fül használata. Némely foglalkozás során alkalmazott taps- vagy fütt-jelzések olyan ritmusérzéket adnak a gyermeknek, amit az élet más területén is hasznosíthat.
Elhúzódó elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen Porga Gyula polgármesterjelölt, aki fővédnöki szerepet vállalt a kezdeményezésben, illetve Mocsai Lajos edző és Iváncsik Gergő kézilabdajátékos.
- Mindkét sportember és az alpolgármester úr is teljes mellszélességgel támogatja a központot - mondta el Czabuláné Nagy Andrea, majd újságíró kérdésre válaszolt:
- A kismama tornán túl baba-mama torna, gyógypedagógiai és logopédiai diagnosztika, iskolai előkészítés, mozgásterápia Delacato-módszerrel, zenepedagógia Kokas-módszerrel és gyógytorna szolgáltatások indulnak. A gyermekekkel kiscsoportokban vagy egyénileg foglalkozunk, elsősorban óvodásokat és kisiskolásokat várunk.
- Folyamatosan keressük a szponzorokat, illetve van egy beadott uniós pályázatunk is a VEDAC-al közösen. Egyelőre azonban szükség van szülői fedezetre is.

Forrás: (vehir.hu)

 

 

HIRDETÉSEK

 

afeny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bemutatkozás Foglalkozások és szolgáltatások Vélemények, sajtó Kapcsolat Főoldal

Copyright - 2010 Varázsszőnyeg Fejlesztőközpont - Veszprém